fredag 14 december 2007

Ny jultradition

En tradition som är ganska ny i vår familj är att vi spelar ett paket spel. Det handlar om att vinna så många paket som möjligt under så kort tid som möjligt. Alla deltagare ska ha med sig en litet julklapp som ska passa till båda könen och som helst inte ska kosta mer än 25 kr. Man behöver även en äggklocka eller en mobil går också bra och två tärningar. Alla lägger upp sina paket på bordet och någon sätter en klocka man bestämmer själv hur lång tid. Vi brukar spela mellan 5- 10 min. Varje gång man slår en sexa får man ta ett paket, till en början från bordet men senare från varandra (det är då det roliga börjar). När man slår två sexor, får man så klart ta två paket. Så fortsätter man till tiden är slut. Vi har så otroligt roligt och har börjat fundera på att helt sluta köpa julklappar och bara spela hela kvällen ;-)

Det som gör det hela ännu bättre är att nu får jag fler julklappar som jag måste slå in fint, ju finare det är desto roligare är det att försöka vinna det :-)

De här innehåller en footscrub, handkräm, batterier och en näs-och- öronhårs trimmer (det kommer bli en stor hit i vår familj)!

3 kommentarer:

maria sa...

vilken rolig idé!

Celi sa...

Det är ett hysteriskt roligt spel, fast vi brukar spela det på nyårsafton ock kallar det för nyårsspelet. Roligast är när alla vill ha samma paket och man vet att det bara är en toarulle som är inslagen. :) Det verkar finnas väldigt många olika varianter på spelet, vi brukar köra med att man packar in småsaker som man har hemma och vill bli av med. Det kan bli riktigt roliga saker, något år var det någon som slagit in en fryst lax..:D Finns också en variant där man ska packa in så fula saker som möjligt...:)

Cessan sa...

Det låter roligt! En bra sak i dessa tider av överdriven konsumtion!!:-)