tisdag 1 januari 2008

Utmaning: skapa med varandras material

Med det nya året har några av oss antagit utmaningen att skapa med varandras material.

När man själv skapar – eller köper material – väljer man oftast de färger, material, verktyg etc som man själv gillar. Inget konstigt med det. Fast risken är förstås att man gör samma typ av saker, man vet vad man kan göra av materialet eftersom man själv har köpt det.

Hur skulle det vara att prova på att skapa med någon annans material? Med något som någon annan har valt ut? Det gör att vi dels provar på att arbeta med något annat än det vi kanske själva skulle ha valt, dels ser vad den vi skickat vårt material till gör med det (och det kan ju vara något helt annat än det vi själva skulle ha gjort). Tanken är att vi ska ha roligt, det vi gör behöver inte bli något fint eller användbart (lek med materialet!) och det vi skickar ska vara lite av det vi har hemma (vi ska alltså inte gå och köpa en massa grejer).

Det material vi väljer ut och skickar till vår pysselpartner kan vara vad som helst som vi själva använder. Kanske olika sorters papper, restgarner, lite pärlor och tråd, krympplast, cernitlera, färgkritor och ett litet block, decoupagematerial, tyg eller muffins-bak-tillbehör … eller lite av varje. Titta efter vad du har för överblivna pysselsaker hemma och gör ett litet (med betoning på litet) paket av det.

När du har fått ett paket med material från din pysselpartner är det bara att sätta igång och leka ;-) Ta gärna ett kort på materialet före och efter ditt pysslande och visa här. Vi har gott om tid att pyssla klart på, no stress.

1 kommentar:

Celi sa...

Nej! Jag missade ju att anmäla mig, men utmaningen kanske kommer igen senare under året...:)

Låter som en toppenidé, ska bli roligt att se vad ni skapar!