söndag 24 februari 2008

Chokladpyssel


Finns det något mer pyssligt en grå söndag än att gå en pralinkurs för Maria Öhrn?

måndag 18 februari 2008

Utmana varandra

För länge sen kom ett paket från Lina C med pyssel. Länge låg det i mitt skåp, men ikväll tog jag fram sakerna och funderade på vad jag skulle göra. Det här var vad jag fick




Och det blev ett virkat armband av ståltråd och fina pärlor.





Det finns fortfarandemånga pärlor kvar... Vad jag ska göra med dem får bli en annan dags funderingar. Något fint ska det defenitivt bli!

onsdag 13 februari 2008

Rolig post

I dag fick min son Axel de här superfina raggsockarna i present av Lina C!
Tack så jättemycket! / Martina

fredag 8 februari 2008

Presentation Ann-Louise

Hej!


Jag heter Ann-Louise Ragnarsson och är en tjej som älskar att pyssla. Jag är 21 år och bor med mina föräldrar, lillebror och älskade hund i en villa i Östanå ett par mil från Kristianstad. Just nu är jag sjukskriven efter en transplantation i januari 2007 men hade tänkt att börja plugga igen till hösten, förhoppningsvis till guldsmed.

Jag pysslar framförallt med att göra smycken, främst av pärlor, men just nu går jag en silversmideskurs där jag lär mig göra smycken i silver också. Jag och min syster Pernilla, som också är medlem på denna blogg, har ett smyckesmärke tilsammans - ragnar. Vi har också en blogg där man kan se våra smycken. Det bästa är när vi träffas och har en pärlkväll, dvs. äter gott, pärlar och umgås.

Jag gör kort och scrappa lite också. Jag bakar gärna när jag har tid över, då blir det ofta muffins eller mjuka kakor, men min favorit är tårtor som är roliga att dekorera. Nu har jag även börjat att sticka en mössa som nästan är klar. Sen ska jag ge mig på en sjal om jag har tålamod.

Jag har gått med i denna blogg för att det är roligt att se vad andra pysslar med och att få visa upp sina egna verk. Jag har också förhoppningar om att få många intressanta pysselkompisar.

onsdag 6 februari 2008

Mitt kommande projekt


I lördags hälsade jag på Martina och Lina C i Växjö! Vi hann tyvärr inte med något pyssel. Men fick jag en försenad födelsedagspresent - ett presentkort i den nyöppnade butiken Umbra (Båtsmanstorget 2). Så fina garner! Efter många om och men bestämde jag mig för det här garnet (ull från nordiska får och handfärgat i Sverige) i blålila toner. De hade stickat upp en stor trekantig sjal i ett liknande garn, och jag tänker försöka mig på samma sak. Mönstret fick jag köpa för en femma, men det finns på internet också. Önska mig lycka till nu när jag ska gå över till att sticka enligt mönster istället för räta och åter räta maskor :-)

P.s. Lägg märke till det fina kortet som Lina C har gjort! Det var en ledtråd till paketets innehåll som heter duga!

lördag 2 februari 2008

Nästa tema - rösta

Hej alla deltagare, rösta på vad ni vill ha som tema framöver! Välj upp till tre alternativ. Alternativen är en del av det ni själva har föreslagit (men inte allt, det kommer ju mera längre fram ;-) ). Fler idéer? Skriv en kommentar här (eller mejla). (Ni får också hemskt gärna komma med tips på hur jag ska göra det här projektet bättre och roligare.)

hundtäcke

zam's new blanket

När en väns vän var tillfälligt i Stockholm på praktik köpte han ett billigt täcke. När han en månad senare åkte hem tyckte han inte att det var värt att släpa med sig så jag tog det till Zam (hunden) i stället. Jag stoppade in det i ett gammalt slitet lakan och det fungerade bra. Ett tag. Tills Zam råkade bädda sönder lakanet och även täcket. Han har fortsatt att bädda sönder täcket och jag har hela tiden tänkt sy ett överdrag till det. Göra det lite hållbarare och lite finare, helt enkelt. Jag köpte ett billigt tyg på Ikea (9 kr metern), men insåg att täcket numera var så slitet att det fick bli ett nytt sådant också. Täcket veks fyrdubbelt och så sydde jag ett överdrag (som jag också sydde ihop + sydde fast täcket litegrann i överdraget). En ny hundsäng!

zams blanket

I början av januari fick jag mitt pysselpaket från Therese. Jag fick genast en massa små olika idéer och några saker i paketet blir absolut en utmaning. Men det har framför allt varit svårt att hitta tiden att göra något av sakerna.





Idag ska jag dock på bröllopfest och kring halsen hänger några av Therese pärlor blandat med annat svart och rosa från min egen pärlhink.

(Klicka på bilden för närbild.)

Trevlig lördag!